• Išparduota
Ničajienė Renata - Nostalgiški skanumynai
search
  • Ničajienė Renata - Nostalgiški skanumynai

Ničajienė Renata - Nostalgiški skanumynai

7,49 €
Nėra mokesčio
2014 Lietuvių kalba, "Sezoninė virtuvė",  184 ps., k.v.
Būklė: Labai gera
Kiekis
Išparduota

  Duomenų apsauga

Jūsų duomenys griežtai tvarkomi pagal Duomenų apsaugos reglamentą.

  Pristatymo informacija

Pristatymas per 1-3 darbo dienas

  Grąžinimo taisyklės

Pas mus taikomas standartinis prekių grąžinimas (14 kalendorinių dienų)

Skanumynų receptai į šią knygą sugulė iš vaikystės prisiminimų. Knygoje surinkti autorės mamos, močiučių, senų pažįstamų laiko patikrinti receptai. Kita dalis jų atkeliavo iš sendaikčių turguose rastų senų lietuviškų kulinarinių knygų. Receptai buvo kruopščiai atrinkti ir pritaikyti šiuolaikiniam gyvenimo būdui: sutrumpinta jų gaminimo eiga, sumažintas kaloringumas, patiekalams suteikti šiuolaikiniai skonių deriniai ar netradicinė išvaizda. Atvertę knygą surasite ne tik močiutės keptus „Napoleono“ ir „Medaus“, bet ir senomis cukrainėmis kvepiančius „Jaunystės“ ir „Magdės tortus“, taip pat mokyklos bufetą menančius roksus ir pyragaičius „Bulvytės“. Receptai šioje knygoje suskirstyti pagal metų laikus, kiekvienai savaitei skiriant po vieną desertą. Juk iš vaikystės pamenam, jog skaniausi obuolių pyragai – rudenį, mielinė aguonų riestė – per Kalėdas, žagarėliai ir spurgos – per Užgavėnes, o vasarą norisi želė torto su uogomis. Tiek virtuvės naujokai, tiek ir mėgstantieji dažniau gaminti knygoje ras, ką pasirinkti, nes receptai sužymėti pagal jų sudėtingumo lygį. Knygoje „Nostalgiški skanumynai“ naujam gyvenimui atgimsta seni geri, bet kiek primiršti saldumynų receptai.Tai antroji knygos autorės Renatos Ničajienės kulinarinė knyga. Pirmoji – „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ – buvo pavadinta taip pat, kaip ir jos rašomas kulinarinis tinklaraštis sezoninevirtuve.lt. Renata savo knygose ir sezoninio maisto tinklaraštyje skaitytojus skatina valgyti pagal metų laikus, gaminti iš šviežių vietinių produktų ir saugoti savo krašto kulinarines tradicijas bei patirtį. Knygose autorė dalijasi tik kruopščiai išbandytais ir patikrintais receptais, atskleidžia savo šeimos firminius patiekalus ir pačius populiariausius tinklaraščio receptus.